Dogsitter- koulutus

4H-DOGSITTER

 

4H-DOGSITTER – koiranhoitajakoulutus

 

4H-dogsitterit ovat yli 13-vuotiaita koulutettuja koiran ja tarvittaessa muidenkin pienten lemmikkieläinten hoitajia. Dogsitterit voivat toimia maksua vastaan lemmikin ulkoiluttajana, ruokkijana, kennelapulaisena, seurana ja/tai leikittäjänä pitkien iltapäivien aikana, sekä pidempiaikasena hoitajana esimerkiksi lomamatkan aikana joko dogsitterin tai lemmikin omassa kodissa omistajan toiveen mukaan. Myös ulkotarhan siivoaminen ja harjaus- tai kynsienleikkausapu ym. kuuluvat toimenkuvaan.

 

Dogsittereiden saama koulutus sisältää perustiedot mm. koiran ruokinnasta, terveydenhuollosta, elekielestä ja käyttäytymisestä, yleisimmistä sairauksista ja ensiavusta, koulutuksesta, koiran historiasta ja eri koiraroduista, sekä jalostus- ja lakiasioista. Koulutuksen kesto on 40 tuntia, ja koulutus takaa sen, että dogsitter osaa ottaa koiran yksilölliset (luonne, rotu, sairaudet ym.) ja lajinomaiset tarpeet huomioon, sekä toimia vastuullisesti ottaen omistajaan ja eläinlääkäriin yhteyttä tarpeen vaatiessa

 

Myöhemmin dogsittereille järjestetään myös jatkokoulutusta, jonka tarkoituksena on lisätä kokemusta dogsittereitä eniten kiinnostavista asioista koirapuoleen liittyen.

 

Dogsitter-koulutus järjestetään Sodankylässä kiinnostuksen mukaan kerran vuodessa tai joka toinen vuosi. Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota reilusti yhteyttä toimistollemme!