Perusta oma 4H-yritys

Haluatko perustaa 4H-Yrityksen yksin vai yhdessä kavereiden kanssa? Onko sinulla jo yritysidea, vai tuletko kurssille miettimään, mitä haluaisit tehdä?

 

Yrityskurssilla mm. tehdään liiketoimintasuunnitelma, johon kirjaat yksityiskohtaisesti yritysideasi: Mitä teet, ketkä ovat asiakkaitasi ja miten toteutat suunnitelmasi.

Yrityskurssi kestää 9 tuntia ja kurssin käytyäsi olet valmis perustamaan 4H-Yrityksen.

 

Kenelle 4H-yritys sopii?

Oletko 13-28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. Muista, että 4H-yritys on ikioma oikea yritys.

Yrityksen ei tarvitse ollaan mitään suurisuuntaista. Sen perustaminen ei myöskään ole vaikeaa. Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita.


4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Niitä on jo yli 900 ja 4H-yrittäjiä yli 1000. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa.

Yrityksen voi perustaa oma-aloitteisesti tai 4H-yhdistyksen järjestämällä 4H-yritys kurssilla.

Jos kurssia ei ole tulossa lähiaikoina, ota yhteyttä 4H-toimistoon ja sovi aika perehdytykselle. Voit perustaa 4H-yrityksen ilman 4H-yrityskurssille osallistumista.

4H-yrittäjä

  • Olet 13–28-vuotias.
  • Saat kokeilla yrittäjyyttä harrastuksena.
  • Toimit yksin tai ryhmässä.
  • Teet suunnitelman yrityksestäsi yrityskurssilla.
  • Teet perustamisilmoituksen 4H-yhdistykselle.
  • Sinulla on oma yritysohjaaja ja saat apua 4H-yhdistyksestä.
  • Yrityksesi myynti on 50 € – 8 000 € vuodessa.
  • Toimit 4H-yrittäjänä itse haluamasi ajan.
  •  Voit osallistua Vuoden 4H-yritys -kilpailuun.

Lisätietoa Suomen 4H-liiton nettisivuilta  ja yritäopitienaa.fi

Olemassa oleviin 4H-yrityksiin ympäri Suomen voit tutustua tästä!