Ohjeet nuorelle

  1. Jos kiinnostuit kesäyrittäjyydestä, laita rasti kesätyösetelihakulomakkeeseen (se ei velvoita sinua vielä mihinkään
  2. Ilmoittaudu 4H-yrityskurssille, joita järjestetään nuorten kiinnostuksen mukaan useampikin. Kurssiaikataulu julkaistaan sen jälkeen kun hakuaika on päättynyt. (HUOM! jos 4H-yrittäjyys kiinnostaa, kannattaa kurssi käydä myös varmuuden vuoksi. Jos käy niin, että jäät ilman kesätöitä ja voisit perustaa oman 4H-yrityksen, setelin saaminen ei jää kurssista kiinni)
  3. Osallistut kurssille ja suoritat sen hyväksytysti. Kurssilla saat kaiken tarvittavan tiedon jatkoa varten, oman oppaan sekä kurssin jälkeen tiedät keneltä voit kysyä neuvoa.
  4. Kurssin jälkeen toimitat Sodankylän 4H-yhdistykseen vaadittavat perustamiseen liittyvät asiakirjat, liityt jäseneksi ja sen jälkeen.
  5. Aloitat oman 4H-yrityksen toiminnan ja teet töitä vähintään 60 h ja tienaat vähintäänkin 100 €.
  6. Kun vaadittavat kriteerit ovat täyttyneet, voit hakea kesätyöseteliä toimittamalla 4H-yhdistykseen toimintaraportin ja talousraportin kurssilla saamiesi ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen raportit käsitellään ja kesätyöseteli voidaan tilittää sinulle.
  7. Mikään ei estä sinua jatkamasta 4H-yritystäsi myös kesätyösetelin saatuasi. 4H-yritys voi toimia ympäri vuoden tai tietyn ajan. Jos jatkat 4H-yritystäsi, tilikauden päätteeksi tammikuussa teet koko kaudesta raportit ja voit samalla osallistua vuoden 4H-yrityskilpailuun. Jos lopetat yrityksesi, ilmoita siitä samalla kun toimitat raportit.

 

 

 

4H-yrityksen voit perustaa ilman kesätyöseteliäkin jos esimerkiksi käytät setelin muualle tai työllistyt kunnalle. 4H-yrityksessäsi voit tehdä töitä samaan aikaan tai työllistymisjakson jälkeen!