Sodankylän 4H-yhdistys ry

Tervetuloa tutustumaan Sodankylän 4H-yhdistyksen toimintaan! 

4H:n toiminta perustuu neljään arvoja sisältävään sanaan Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi

Kotisivuiltamme löydät mm. ajankohtaiset tiedot kerhoista, leireistä, retkistä ja kursseista. Sivuilta löytyy tietoa myös nuorten työllistymismahdollisuuksista, kerhonohjaajana toimimisesta, Taimiteosta sekä siitä, kuinka pääset alkuun nuorena 4H-yrittäjänä.

Kädentaitojen avulla opitaan ja käytännön kautta kartutetaan yritystoiminnan kokemuksia. Järjestön toimintaperiaatteena onkin tekemällä oppiminen ja ansaitseminen.

Henkilökohtaisten tehtävien lisäksi jäsenet osallistuvat myös kerho-, kurssi-, leiri- ja kilpailutoimintaan sekä muihin vapaa-ajan oppimis- ja virkistystapahtumiin.

4H- järjestö tarjoaa vapaa - ajan toimintaa, jossa huvi ja työ yhdistyvät. Tavoitteena on kehittää nuorten ammatillisia valmiuksia opettamalla käytännön töitä ja kädentaitoja.

Sodankylän 4H- järjestö järjestää nuorille monipuolista tekemistä, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Yksi yhdistyksemme vahvuuksista on luonnontuotealan osaaminen mm. kauppayrtti- ja kauppasieni- ja luomupoimija koulutusten järjestämisessä ja kuivaustoiminnan tarjoamisessa.

Sodankylän 4H- yhdistys järjestää myös kotitalouksille neuvontaa, puutarha-, viljely- ja ympäristöasioissa. Yhdistyksellä on myös mahdollisuudet toimia erilaisissa hankkeissa yhteistyökumppaneina.

Liity jäseneksi

Jäsenetuja lasten 4H-toimintaan

  • Pääset osallistumaan laadukkaisiin kerhoihin ja leireille edullisesti.  
  • Jäsenet saavat kerhoissa ja leireillä voimassa olevan tapaturmavakuutuksen. 
  • Saat käyttöösi valtakunnallisia ja paikallisia jäsenalennuksia, kuten esimerkiksi harrastuslehtialennuksia ja alennuksia liikuntapaikkoihin ja perheen yhteiseen tekemiseen. 

Jäsenetuja nuorten 4H-toimintaan

  • Pääset osallistumaan laadukkaisiin 4H-koulutuksiin, joiden avulla voit saada esimerkiksi kesätöitä. Osaamisestasi saat tunnustuksena todistuksen. 
  • Voit perustaa 4H-yrityksen, jos olet 13–28-vuotias. Saat apua ja tukea 4H-yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan. 
  • Voit saada töitä 4H:n kautta esimerkiksi kerhonohjaajana, puutarhanhoitajana, siivoojana tai koiranhoitajana. 
  • Saat käyttöösi valtakunnallisia ja paikallisia jäsenalennuksia, kuten esimerkiksi hotelli- ja ravintola-alennuksia. 
  • Jäsenet saavat 4H-koulutuksissa ja tapahtumissa voimassa olevan tapaturmavakuutuksen. 

Valtakunnallisten jäsenetujen lisäksi saat paikallisia etuja. Näet kaikki jäsenedut omalta jäsenkortiltasi.

4H-järjestö toimii ympäri Suomea lähes 200:ssa paikallisyhdistyksessä. Oman yhdistyksesi löydät sivulta hakutoiminnosta alta.